WIN ZIP

winzip, aphorismes, dichten dichtung, συμπηκνώματα, sentenze,

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2007

Οι ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ δεν αφορούν ΟΛΟΥΣ ΕΞΙΣΟΥ

Από τις ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ μπορούμε να ωφεληθούμε.

Τί έκανε η ελληνορωμαϊκή αυτοκρατορία όταν μεγάλωσε και διευρύνθηκε πολύ;
Εγινε Πολυκεντρική,
Με τέσσερις Αυτοκράτορες,
Με δύο Πρωτεύουσες!
Μία διεθνή γλώσσα!
Αν δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τις κατακτήσεις της διεύρυνσης,
άς προετοιμαστούμε επαρκώς. Το ιστορικό παράδειγμα υπάρχει, όσοι το κατανοούν χωρίς να το αντιγράφουν, μπορούν και να τα καταφέρουν.


βλ. Ελίζα Παπαδάκη, τρίτη άποψη.
Η δύσκολη, μεγάλη Ευρώπη. Μπροστά στην ανάγκη πολιτικών μεταρρυθμίσεων.
.... Η δυναμική της διεύρυνσης, που θεμελιώθηκε στο όραμα για την επανένωση τής επί δεκαετίες διχασμένης από τον Ψυχρό Πόλεμο ηπείρου μας, έχει εξασθενήσει. Το ίδιο και η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στην προοπτική της μεγάλης πλέον Ένωσης", 3/1/2007

«Είναι ευχάριστη έκπληξη που το βιβλίο μου έχει απήχηση και στην Αθήνα», είπε με μάλλον φλεγματικό βρετανικό χιούμορ ο Μαρκ Μαζάουερ, σε κατάμεστη - είχε και πολλούς ορθίους - αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Εκεί έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του «Θεσσαλονίκη - Πόλη των φαντασμάτων» (Εκδ. Αλεξάνδρεια), με Αλιβιζάτο, Καραπιδάκη, Τσίμα, Φυντανίδη στο πάνελ. Υποδηλώνοντας, ίσως, ότι και η Ιστορία έχει το δικό της χρηματιστήριο αξιών, όπου αναπόφευκτα αλλάζουν κάποτε και τα βαριά χαρτιά... Έτσι από τη Θεσσαλονίκη των προσφύγων του Γιώργου Ιωάννου πάμε στη Θεσσαλονίκη με τη βαριά ιστορία που έχει συστηματικά αποσιωπηθεί γιατί - τι παράξενο! - ήταν επίσης εβραϊκή και οθωμανική. «Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι στην περιφέρεια. Είναι στο κέντρο της Ευρώπης», είπε ο Μαζάουερ, επισημαίνοντας ότι το γήπεδο τώρα δεν είναι η Δυτική Ευρώπη, αλλά η Ευρασία. Οι σημαντικές για το μέλλον της Ευρώπης περιοχές ήταν και στην παλιά Θεσσαλονίκη ο ζωτικός της χώρος. Οι εμπορικοί δρόμοι ξανάνοιξαν με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου - μαζί ανοίγουν και τα μάτια μας: «Η ελληνική ιστορία διαστέλλεται. Είναι σημαντικό να βλέπουμε ορισμένα κομμάτια της μουσουλμανικής και εβραϊκής ιστορίας ως κομμάτια της ελληνικής διαδρομής», τόνισε ο σπουδαίος ιστορικός. Γιατί να διαφωνήσεις;
ΤΑ ΝΕΑ , 12/01/2007 ,

gb ... said
Γιατί η ΙΣΤΟΡΙΑ στην ιστοσελίδα σας δε περιλαμβάνει
τη περίοδο 1500-1920 ?
ΔΕΝ πρέπει να είμαστε Υπερήφανο γι αυτή τη περίοδο?
Χαίρομαι για την ιστοσελίδα σας.
Οπως φαίνεται απο το παρακάτω μήνυμα του Σελάμι απο τη Νίγδη με καταγωγή απο Γρεβενά, υπάρχει ορθόδοξη εκκλησία σε χωριό της Νίγδης και πόσα άλλα απο τη περίοδο 1500-1920.
............
" Hi,
i am from Turkey my grandparents came from Greece (Grevena Kivotos). Now we are living at yesilburc village, at north of nigde. 5 km far from city centre. Greeks were used to live in our village before 1923. I think village's name was Dene before 1923 but i am not sure. I would like to know where, habitants of our village has gone? where they live in Greek now? I would like to know the history of my village and around. There is a church in my village what it's name? if anyone could answer my questions i would be glad. I hope we will meet one day."

4 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger gb είπε...

"Δ.Πεφάνη,ΝΕΑ,Ευκαιρίες και απώλειες από τή διπλή ένταξη"
"...Από την άλλη, δημιουργεί νέες ευκαιρίες, με εκατομμύρια νέους καταναλωτές να βρίσκονται «μια ανάσα» από την εμπορική αγορά της Τσιμισκή ή τα ελληνικά νησιά, δίχως τα εμπόδια του παρελθόντος (τελωνεία, βίζα κ.λπ.).
Το ερώτημα είναι κατά πόσον ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, αλλά και η κυβέρνηση έχουν κατανοήσει τη σημασία της διεύρυνσης προσφέροντας τις κατάλληλες υποδομές και δημιουργώντας το σωστό επιχειρηματικό περιβάλλον.
Ή αν, ακόμη μία φορά, θα παρακολουθήσουμε τους Αυστριακούς, Γερμανούς και άλλους επιχειρηματίες να κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος από μια αγορά που - γεωγραφικά, αν μη τι άλλο - είναι πιο κοντά. "
Κ.άρθ: A18730N612.

03 Ιανουαρίου, 2007 17:01  
Ο χρήστης Blogger Eleni63 είπε...

Aπό τις δυσκολίες πάντα προκύπτουν οφέλη. Αρκεί να μην γύρουμε οριστικά.
Οτι δεν μας σκοτώνει.
Καλή Χρονιά

07 Ιανουαρίου, 2007 16:46  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Δεν σε προλαβαίνω με τα post! Πάντως σαν χώρα είμαστε βαθιά νυxτωμένοι!Χαίρομαι που γράφεις περισσότερο!

09 Ιανουαρίου, 2007 01:59  
Ο χρήστης Blogger gb είπε...

@eleni καλή χρονιά,η νέα χρονιά σε βρίσκει με όρεξη

@pixie μας λείπει το διάβασμα,άν σου λένε κάτι τα winzip κάνουν και κενά στό χρόνο, οπότε ...

09 Ιανουαρίου, 2007 10:36  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα