WIN ZIP

winzip, aphorismes, dichten dichtung, συμπηκνώματα, sentenze,

Τετάρτη, Ιανουαρίου 03, 2007

ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Χωματερή Θεσσαλονίκης και Οικολογική Συνείδηση.

«Απίστευτη η προχειρότητα» .... των τοπικών φορέων για την πυρκαγιά σε χωματερή,
Απίστευτη και η προχειρότητα του οικολογικού σχολιασμού.
Δίς υποτιμημένη η νοημοσύνη των πολιτών.
Ερώτημα πρώτον, πώς δημιουργήθηκε η πυρκαγιά ή ποιοί ωφελούνται από αυτήν.
Παράδειγμα,
θεωρείται ότι η αξία γής ανάλογα με τις μετοχές ανεβοκατεβαίνει όπως ο χρηματιστηριακός δείκτης. Προφανώς με τη πυρκαγιά στις χωματερές και με τον «οικολογικό» θόρυβο η τιμή προσφοράς των ιδιοκτητών χαμηλώνει σε μία περίοδο πιθανής πολεοδόμησης περιοχών εκτός σχεδίου.
Άλλο παράδειγμα, στο οποίο η πυρκαγιά είναι το πιόνι,
Η πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, της επένδυσης υγειονομικής ταφής με το παζάρεμα της από μηχανισμούς νομής.
Τρίτο παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι έχει καταστραφεί η βόσκηση στη περιοχή,
λογικό βρίσκω να καταπατηθεί και να δημιουργηθεί οικιστική περιοχή χωρίς ιδιοκτήτες με χαμηλό κόστος.
Καλές οι οικολογικές προθέσεις αλλά επικίνδυνες όταν κουβαλάνε νερό σε αλλότριους μύλους συμφερόντων.
Λογικό θεωρείται η μόλυνση να έχει τοπική μορφή, αλλά δεν είναι λογικό
η οικολογία να είναι μόνο ανατολικής ή μόνο δυτικής Θεσσαλονίκης
Κάθε γεγονός αφορά ολόκληρη τη πόλη, δεν ταιριάζει να πάρουμε τις κεραίες από Χορτιάτη και να τις πάμε στη Νεοχωρούδα.
Το οικολογικό σύνθημα, δράσε τοπικά σκέψου παγκόσμια δεν παραφράζεται
«δράσε σε Ταγαράδες σκέψου μόνο Ανατολική Θεσσαλονίκη», Αλλωστε, κακώς τιτλοφορείται ως χωματερή «Ταγαράδων», διότι τα σκουπίδια είναι της Θεσσαλονίκης (άν όχι έλλάδος)και η χωματερή είναι ομώνυμη με τα σκουπίδια του θύτη-δράστη.
Εν τέλει κάθε γεγονός μόλυνσης δεν αφορά μόνο τον κίνδυνο από το γεγονός, αλλά κυρίως την ευκαιρία να κατανοηθεί δημόσια η επιστημονική σημασία του γεγονότος. Αυτό δεν επιτυγχάνεται, αντιθέτως υπονομεύεται όταν παραπέμπουμε σε ελαφρά δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων ή λαϊκές δοξασίες
που αναπαράγονται με παπαγαλάκια χρηματιστηριακού τύπου ή με ράδιο αρβύλα.

Δημόσια υγεία και χωματαρές
Σχόλιο από: gb Ιανουαρίου 2nd, 2007 at 23:03 σε Diablog

Επειδή η δημόσια υγεία δεν είναι τοπικό θέμα αλλά εθνικό, μήπως εσείς γνωρίζεται εθνικό φορέα να επιμελείται; ανάλογων σκανδάλων! όταν προφανέστατα,όπως γράφετε,ο τοπικός φορέας αμελεί!
Βέβαια είναι σωστό όταν υπάρχουν π.χ. 400 χωματερές η “καλύτερη” λύση είναι η σαλαμοποίηση και η ανάθεση τους σε άρχοντες αντί υπαλλήλους.

Προσθήκη-
"…Η Ρώμη ήταν γεμάτη από βωμούς, ιερούς τόπους, παλαίστρες, οικοδομήματα που κανένας νόμος δεν μπορούσε ν’ απαλλοτριώσει. Ο Καίσαρ και πολλοί άλλοι αυτοκράτορες είδαν τα σχέδιά τους για έργα κοινής ωφέλειας και προ παντός την διόρθωση του ρεύματος του Τίβερη ν’ ανατρέπονται μπροστά σ’ αυτά τα εμπόδια. Για να εκτελέσει" (όχι βέβαια τα "ανόητα") τα μεγαλοφυή σχέδιά του ο Νέρων μοναχά ένα μέσον είχε, την πυρκαγιά…" Ο.Ο.Δ.Ε.,"Ο εμπρησμός της Ρώμης".
Η πυρκαγιά σχεδόν πάντα καίει! τη Πόλη όταν εμποδίζουν οι Νόμοι!
Στη πραγματικότητα παίρνει φωτιά το κράτος δικαίου,
και στίς στάχτες δεν θεμελιώνεται η οικολογική συνείδηση,
χρειάζεται η επιμήθεια στερνή γνώση για να μετουσιωθούμε σε προμηθείς πολίτες συνειδητούς.

1 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο από: mpsaltik Ιανουαρίου 3rd, 2007 at 16:07

@gb Συνομωσιολογικού τύπου εκδοχές για την δημιουργία της πυρκαγιάς στη χωματερή των Ταγαράδων δεν χρειάζονται. Φτάνει η ανικανότητα της νομαρχιακής αρχής, η επιπολαιότητα στη διαχειριση και η ουσιαστική αδιαφορία - δεν απαιτείται καμιά άλλη υπόθεση! Δεν καταλαβαίνω από που βγήκε το συμπέρασμα ότι η "οικολογία είναι ανατολικής ή δυτικής Θεσσαλονίκης" όπως και για το ότι εδώ μιλάμε για "οικολογία", σαν θεωρία ή χάριν γούστου, για να βγάλουμε τα απωθημένα μας! Νομίζω ότι κάτι δεν καταλάβατε!! Εχει πράγματι υπάρξει τερατογέννεση στην περιοχή των Ταγαράδων! Δεν πρόκειται ούτε για ελαφρά δημοσιεύματά, ούτε και για ράδιο αρβύλα. Υπάρχουν αναφορές και (θεωρητικά) όποιος θέλει μπορεί ... Δείτε περισσότερα

@gb
Συνομωσιολογικού τύπου εκδοχές για την δημιουργία της πυρκαγιάς στη χωματερή των Ταγαράδων δεν χρειάζονται. Φτάνει η ανικανότητα της νομαρχιακής αρχής, η επιπολαιότητα στη διαχειριση και η ουσιαστική αδιαφορία - δεν απαιτείται καμιά άλλη υπόθεση!
Δεν καταλαβαίνω από που βγήκε το συμπέρασμα ότι η “οικολογία είναι ανατολικής ή δυτικής Θεσσαλονίκης” όπως και για το ότι εδώ μιλάμε για “οικολογία”, σαν θεωρία ή χάριν γούστου, για να βγάλουμε τα απωθημένα μας!

Νομίζω ότι κάτι δεν καταλάβατε!!

Εχει πράγματι υπάρξει τερατογέννεση στην περιοχή των Ταγαράδων! Δεν πρόκειται ούτε για ελαφρά δημοσιεύματά, ούτε και για ράδιο αρβύλα. Υπάρχουν αναφορές και (θεωρητικά) όποιος θέλει μπορεί να τις αναζητήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες. Το ζήτημα είναι σοβαρό και δεν μπορεί να αντιμεωπίζεται σαν να πρόκειται για “λαϊκές δοξασίες”! Ούτε προσφέρεται για θεωρίες άνευ ουσιαστικού περιεχομένου. Εκείνο που χρειάζεται είναι να απαιτήσουν οι πολίτες αναλυτική ενημέρωση για το τι πραγματικά συμβαίνει με τη μόλυνση στην περιοχή. Και όχι μόνο οι πολίτες των Ταγαράδων αλλά όλης της Βόρειας Ελλάδας (τουλάχιστον!)

03 Ιανουαρίου, 2007 20:17  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα