WIN ZIP

winzip, aphorismes, dichten dichtung, συμπηκνώματα, sentenze,

Σάββατο, Δεκεμβρίου 30, 2006

ΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟ ΚΟΛΠΟ για ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ $100

Πολλοί ειδικοί θεωρούν ακατάλληλο τον υπολογιστή 100$, διότι η ελλάδα είναι πλούσια χώρα και έφτιαξε εκπαιδευτικά εργαστήρια ακόμη και με 2500ΕΥΡ ανά υπολογιστή!
Πολλοί από αυτούς ανακάλυψαν οικονομικές δυσκολίες ακόμη και στην ισχυρότερη χώρα μετά τον τυφώνα Κατρίνα στη Φλόριντα.
Παρ' ημίν, ούτε οι επιστήμονες δεν κατανοούν το 1/3, ούτε τα 2/3 την επιστήμη.
Επειδή το μέλλον προβλέπεται λαμπρό για γκαρσόνια και κηπουρούς εν ελλάδι, πρίν μετατραπούμε σε φιλιππίνες, άς αφήσουμε ένα παράθυρο στην ηλεκτρονική τεχνολογία, διότι αυτή δεν μοιάζει με τη βιομηχανική, μας ταιριάζει είναι Ατομική, Δημοκρίτια.
Ενας απλός τρόπος να ξεπεραστούν τα στερεότυπα, που μοιράζουν αφειδώς οι θιγόμενοι από τη νέα τεχνολογία, κρατάνε στα χέρια τους οι πολιτικοί απο τον Καποδίστρια.
Το Καποδίστριο κόλπο, κλειδώστε τους ατομικούς υπολογιστές, μη τους χαρίσετε, να τους αρπάξουνε όπως τις πατάτες να χορτάσουνε, ή όπως σε γείτονα χώρα λεηλάτησαν τα στρατόπεδα ....

4 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger gb είπε...

5o Σχόλιο από: gb Δεκεμβρίου 27th, 2006 at 13:38

Γιατί τόσος κάματος;Γιατί αξίζει! Γιατί τα δεδομένα σου είναι σωστά θεωρητικά αλλά μακρυά από τη πραγματικότητα. *Τελευταίοι στο ιντερνετ, βέβαια άν η αφετηρία είναι το 100 συνδέσεις το 62% εαντιστοιχεί σε 62, άν σε άλλη χώρα είναι 1000 το 40% αντιστοιχεί σε 400 νέες συνδέσεις! και βέβαια δε φταίει ο ΟΤΕ, αλλά οι πολιτικές που θέλουν να προετοιμάσουν πρώτα τους μηχανισμούς εκμετάλευσης και καταστολής και μετά να μας επιτρέψουν...πολίτες. *Το σύνολο υπολογιστών αριθμεί 3,5 εκ τεμάχια; καλά, άν στην ανακύκλωση και τα σκουπίδια βρίσκονται 3,2 εκ, ΄ν τα 200χιλ. δεν έχουν υποστήριξη, 100χιλ αρκετά τεμ. είναι "Το 45% του πληθυσμού έχει πρόσβαση άμεση ή ... Δείτε περισσότερα

31 Δεκεμβρίου, 2006 01:49  
Ο χρήστης Blogger gb είπε...

5o σχόλιο συνέχεια
Το 45% του πληθυσμού έχει πρόσβαση άμεση ή έμμεση,”
ναί, σε ιντερνετ καφέ
*ναί, 20 υπολ, πέρασε από τα Λύκεια και αξιολόγησε τί μαθαίνουν οι μαθητές, κ.ο.κ.

Η κατάσταση είναι ζοφερή, ο υπολογιστής πανάκριβος για τουλάχιστον 1/3, απλησίαστος ώς μέσον μάθησης, χωρίς εκπαιδευτική υποστήριξη για το υπόλοιπο 1/3 και άχρηστο για το εναπομείναν 1/3.
Ο αριθμός που υπολείπεται αντιστοιχεί στο ιερατείο που χρησιμοποιούσε τα ιερογλυφικά έν Αιγύπτο.
Αλλά το ξανάπαμε να οργανωθεί πρώτα ο έλεγχος και μετά να μοιραστεί η τεχνολογία,
μέχρι τότε όμως αξίζει ο κόπος και ο κάματος!

31 Δεκεμβρίου, 2006 01:51  
Ο χρήστης Blogger gb είπε...

10o Σχόλιο από: gb Δεκεμβρίου 27th, 2006 at 22:48

Καλά, είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε το Καποδίστρειο κόλπο με τις πατάτες,
κρύβουμε τίς πατάτες, συγνώμη τους υπολό των 100$ μέχρι να καταλάβουμε τή …
“βασική επιφύλαξη όμως που εκφράσαμε αρκετοί από εμάς στη συζήτηση αυτή είναι κατά πόσο η στρατηγική για την επέκταση της χρήσης των ΗΥ σε μια χώρα είναι κάτι που η κάθε χώρα σχεδιάζει μόνη της”
…. και ορμήξουμε στίς κλειδωμένες πατάτες, αλλά πυροβολούμε και τον Καποδίστρια γιατί μας κατάφερε να κλέψουμε τις πατάτες.

31 Δεκεμβρίου, 2006 01:54  
Ο χρήστης Blogger gb είπε...

15o Σχόλιο από: gb Δεκεμβρίου 28th, 2006 at 08:35

Eντάξει οι κοματικίζουσες απο καθέδρας προπαγάνδες πήραν τη σκυτάλη στο θέμα, πετάει ο ένας τη μπάλα στον άλλο και στούς υπόλοιπους αναλογεί η κερκίδα. Τα σχόλια επιμελώς προσπαθούν ν αποφύγουν την παρακοματική παγίδα του gustav, enw o k. Larios, αντί να κλείσει τη πόρτα, την .. έβγαλε! H υπόθεση αφορά τη κοινωνία, τους πολίτες, τους γονείς, τους νέους, με αυτή την ιδιότητα ο λόγος ανήκει στον καθένα Είμαστε σίγουροι ότι οι "κοματικοί" απολογητές έχουν τις καλύτερες προθέσεις, ουδεμία αμφιβολία επ' αυτού, εκτός από τις στρεβλώσεις για τις οποίες δεν ευθύνονται. Αλλά μή ξεχνάτε όλοι εδώ και παραπέρα ψηφίζουμε κάποιο κόμμα αλλά δε νοιώθουμε οπαδοί ... Δείτε περισσότερα

Eντάξει οι κοματικίζουσες απο καθέδρας προπαγάνδες πήραν τη σκυτάλη στο θέμα, πετάει ο ένας τη μπάλα στον άλλο και στούς υπόλοιπους αναλογεί η κερκίδα.
Τα σχόλια επιμελώς προσπαθούν ν αποφύγουν την παρακοματική παγίδα του gustav, enw o k. Larios, αντί να κλείσει τη πόρτα, την .. έβγαλε!
H υπόθεση αφορά τη κοινωνία, τους πολίτες, τους γονείς, τους νέους, με αυτή την ιδιότητα ο λόγος ανήκει στον καθένα
Είμαστε σίγουροι ότι οι “κοματικοί” απολογητές έχουν τις καλύτερες προθέσεις, ουδεμία αμφιβολία επ’ αυτού, εκτός από τις στρεβλώσεις για τις οποίες δεν ευθύνονται.
Αλλά μή ξεχνάτε όλοι εδώ και παραπέρα ψηφίζουμε κάποιο κόμμα αλλά δε νοιώθουμε οπαδοί και δεν υποπίπτουμε σε προσυλητισμό, όντας εθισμένοι στη νέα τεχνολογία.
Εδώ, μας ενδιαφέρει, ποιοί μπορούν να διαχειριστούν μαθητές με τσάντα, μολύβι, και υπολογιστή, ποιά συμφέροντα χάνουν και αντιδρούν, ποιοί κερδίζουν και δεν το γνωρίζουν
Αυτοί πού χάνουν άς πέσουν στα μαλακά και αυτοί που κερδίζουν μην αφήσουν την ελλάδα έξω απο τη νέα τεχνολογική επανάσταση μετά την βιομηχανική στην οποία δεν συμμείχαμε, άς υιοθετήσουμε την άποψη ότι δεν μας άρεζε.
Τη πικρή αλήθεια τη συναντάμε στην μορφή της άτυπης εκπαίδευσης που κυριαρχεί. Δυστυχώς οι εκπαιδευτικοί, άθελα τους ακυρώνουν τις αναγκαίες καινοτομίες, θύματα μίας κατάστασης που θεωρεί τις πρωτοβουλίες να ισοδυναμούν με εξέγερση, αντισυναδελφικότητα, κλπ.
Τυχαίο γεγονός είναι ότι στα σχόλια δεν υπάρχουν παιδαγωγοί;

31 Δεκεμβρίου, 2006 01:55  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα